Загальні витрати кандидатів на виборах Верховної Ради складуть 2,5 млрд дол, десяту частину з яких заплатять політичним консультантам.

Експерти вважають, що найбільше на політтехнологів витратить Партія регіонів і майже на одному з нею рівні партія Наталії Королевської «Україна - Вперед!».

Зазначено, що обидві політсили співпрацюють з найдорожчими професіоналами, переважно, росіянами.

За даними інформаційних джерел, ПР в питаннях внутрішньої політики консультують росіянин Ігор Шувалов і директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень Національної академії наук України Юрій Левенець. При цьому, зовнішньополітичним супроводом діяльності «регіоналів» з 2004 року займається Пол Манафорт, який консультував свого часу Президентів США Джорджа Буша і Рональда Рейгана.

За даними газети The Wall Street Journal, консалтингова кампанія Davis, Manafort and Freedman, співвласником якої є П.Манафорт, в 2008 році щомісяця отримувала від ПР 35 тис. доларів.

Як стверджують експерти, партія Наталії Королевської співпрацює з росіянами Миколою Гастелло та Миколою Дороніним, які раніше, на президентських виборах, працювали над іміджем кандидата Сергія Тігіпка, який посів у підсумку третє місце. Королівська особисто захотіла найняти цих людей, щоб повторити стратегію Тігіпка, засновану на ідеї нових облич у політиці.

У той же час, Об'єднана опозиція працює з вітчизняними кадрами, насамперед, з Олегом Медведєвим, давнім соратником і консультантом лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. При цьому сам Медведєв зазначив, що роль політтехнологів в опозиції зводиться лише до експертного консультування. У результаті експерти запевняють, що витрати опозиції на політичний консалтинг невисокі.