Відмова Голови Волинської ОДА Бориса Клімчука прийняв рішення не балотуватися у Верховну Раду по одномандатному виборчому округу № 22 в Луцьку.

Він переконує, що відмовився від висування в кандидати в парламент без жодного зовнішнього тиску, а за власним бажанням.

Він також запевнив, що його відмова балотуватися не пов'язана з війною, яку практично розв'язав проти нього інший кандидат по цьому округу, нардеп, голова правління "Укрнафти" Ігор Палиця.

За неофіційною інформацією з декількох штабів, після самовисування Климчук був основним претендентом на перемогу в луцькій мажорітарці. Його рейтинг коливався в межах 20-25%, а у вісуванця "Батьківщини" Петра Кравчука - близько 12-16%, Ігоря Палиці - 12-14%.

Боротьба між висуванцем опозіції і нардепом Ігорем Палицею на мажоритарному окрузі в Луцьку розглядалася, як битва партійного бренду и грошів.

Ігорь Паліця звинувачував Климчука у здирництві мільйона доларів на виборчу кампанію, після чого Климчуком зацікавилися центральні телеканали, після цього голова ОДА знявся з віборів.