За данними опитування, тільки 48% українців знають, що половина народних депутатів на виборах до Верховної Ради у жовтні буде обиратися в мажоритарних округах, ще 29%" щось про це чули, а 23% населення не знали про це нічого.

 За її словами, найбільш обізнані щодо наявності на виборах мажоритарної складової прихильники ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", серед яких тільки 6% нічого не знають про голосування в округах. Серед інших не знають про "мажоритарку" 27% виборців "УДАРу", 24% - КПУ, 22% - Партії регіонів і стільки ж - серед прихильників партії Наталії Королевської "Україна - Вперед!".

Голосувати в мажоритарному окрузі за кандидата, який представлятиме обрану партію, виявили готовність 34% населення, брати до уваги партійність будуть 24%, а 20% вважають, що голосування за кандидата і партію - речі не пов'язані, а ще 20% ще не визначились. Найбільше схильні проголосувати за представника обраної партії виборці" Батьківщини "(53%), Партії регіонів (49%)," Свободи "(48%), КПУ (43%) і" УДАРу "(36%)".

Дослідження проводилося Фондом "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня 2012 року.

Було опитано 2009 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.