На адресу Кримського відділення КВУ надійшов лист наступного змісту:

«Шановні депутати! Шановні правоохоронці! Шановні засоби масової інформації!

Напередодні виборчої кампанії Павло Бурлаков і Олександр Баталін запропонували мені зареєструватися технічним кандидатом у депутати по 2-му мажоритарному округу (м. Сімферополь). За це мені пообіцяли заплатити гонорар в розмірі 50 000 (п'ятдесят тисяч) доларів. В якості авансу я отримав 15 000 (пятьнадцать тисяч) доларів.

В мої обов'язки входили заходи щодо зниження рейтингу опозиційних кандидатів.

Гроші на заходи в рамках цієї діяльності я отримував від цих двох вищезазначених осіб через Ігоря Шпилія, який виступав посередником.

Після провалу акції по розклеювання листівок "Отстой Криму", в яких порочиться честь і гідність ряду кандидатів в народні депутати, я в рішучій формі висловив свою незгоду з запропонованими методами роботи, за які, згідно із законодавством України, передбачається кримінальна відповідальність. Після цього мені почали погрожувати і шантажувати опублікуванням інформації про мої попередні проекти, що може торкнутися інтересів широкого кола осіб. Виплачувати решту гонорару Бурлаков і Баталін відмовилися і зробили ставку на іншого технічного кандидата, Сергія Куценка.

У мене є всі підстави побоюватися цих людей і вважати, що існує реальна загроза для мого життя і мого здоров'я. Саме тому я звертаюся до вас з проханням про захист, а ЗМІ прошу надати розголосу протиправні дії вищезазначених осіб.

Кандидат в народні депутати України Павло Золотарьов».

По інформації проекту "Вибори в Україні"