Вчора відбувся обшук в офісі громадської приймальні кандидата в народні депутати за округом №223 Віктора Пилипишина.

До приймальні кандидата Пилипишина увірвалися представники міліції. Приводом для відвідування приймальні міліція назвала підкуп виборців.

До офісу з міліцією також навітався кандидат у народні депутати за тим же округом Вадим Гладчук, який і ініціював цей візит правоохоронців.

Як виявилось, підкупом міліція визнала розповсюдження кружки та пакетованого чаю – і те і інше з офіційною агітаційною символікою. Вартість цієї агітаційної продукції – 8 гривень за кружку та 5 гривень за пачку чаю. Отже, за законом це звичайна агітаційна продукція, вартість якої не перевищує законодавчо встановленої межи у 33 гривні.

Пилипишин додав, що підкуп відбувається майже на усіх округах – про це пишуть усі провідні видання, політики з цього приводу роблять гучні заяви, а міліція не вживає заходів щодо фактів, оприлюднених у публікаціях ЗМІ та заявах політиків, але саме до його приймальні вриваються правоохоронці і звинувачують його агітаторів у підкупі виборців.

Дії міліції він розцінює, як відвертий та брутальний тиск на нього як незалежного кандидата і вимагає припинити перешкоджання законній агітації.