Центральна виборча комісія змінила регламент жеребкування по включенню кандидатур до складу дільничних виборчих комісій.

Рішення про внесення змін до постанови ЦВК "Про порядок проведення жеребкування по включенню кандидатур в склади дільничних виборчих комісій з виборів народних депутатів України" (від 17 травня 2012 року) прийнято на засіданні ЦВК в четвер, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Тепер, фактично, буде проведено одне жеребкування", - пояснив член Центрвиборчкому Олександр Шелестов.

Нагадаємо, попередня редакція постанови передбачала проведення жеребкування по всіх дільничних комісіях.

Відповідно до нових правил, прийнятих ЦВК, усі подані кандидатури по кожній ділянці вноситимуться в окрему таблицю, після чого шляхом одного жеребкування визначатиметься номер кандидатури, яка включається до складу дільничних комісій даного округу. Аналогічний порядок був застосований при жеребкуванні з включення кандидатур до складу окружних виборчкомів, яка була проведена ЦВК.

Шелестов пояснив необхідність введення такого порядку тим, що крім 87 партій, які мають право на подачу кандидатур для включення до складу дільничних комісій, таке ж право отримують і кандидати, зареєстровані у даному окрузі. За його словами, у окружних комісій "не буде трьох днів на проведення жеребкування по кожній виборчій дільниці".

Проти таких змін висловилися представники в ЦВК ВО "Свобода" та ВО "Батьківщина". Вони заявили, що мають намір оскаржити постанову ЦВК в суді.