Лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що зростання рейтингу партії, який спостерігається по всій Україні, призвело до того, що комуністам перешкоджають у проведення зустрічей на ряді підприємств та зі студентами.

За словами Симоненко, проводячи за останній час зустрічі з виборцями в різних містах України, він зробив висновок, що основні позиції, які пропонують комуністи у своїй виборчій програмі, знаходять підтримку серед населення.

В декотрих областях, згідно з соціологічними опитуваннями, підтримка комуністів вже перевищила рейтинг Партії регіонів. Що, на його думку, і призвело до санкцій з боку влади проти КПУ.

Ці обмеження спровокували використання адміністративного ресурсу, щоб не допустити розуміння виборців того, що на сьогоднішній день є тільки два варіанти розвитку подій: або до влади знову приходять олігархи, або - народовладдя.

Підсумовуючи, Петро Симоненко додав, що КПУ - єдина політична сила, яка чітко визначила порядок денний виборів, механізм вирішення основних проблем в країні та ефективно використовує механізми донесення інформації до людей.