Колишньому генеральному прокурору Святославу Піскуну пропонували балотуватися в Раду за списками Блоку Юлії Тимошенко.

Він вважає, що неварто бігати з однієї фракції в іншу. До того ж він не вбачає стабільності оппозиції ні у відносинах з людьми, ні в законах, ні в виконанні їх обіцянок.

Разом з тим, будучи депутатом від Партії регіонів, до якої він вступив в 2008 році, Піскун балотується на виборах Верховної Ради по 63 мажоритарному округу (місто Бердичів, Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Ружинський райони Житомирської області). Його суперником є офіційно висунутий партією Олександр Ревега.

Відсутність свого прізвища в списках партії і в переліку мажоритарників від ПР, екс-генпрокурор пояснює тим, що "не просився, а тому і не потрапив".

Він заявив, що прийшов у ПР тоді, коли вона була в опозиції, щоб допомогти Партії регіонів визначати основні позиції по боротьбі з криміналітетом, з корупцією, з порушенням законів у державі, які відбувалися під час президентства Ющенка.

Зараз же, за словами Піскуна, його погляди не збігаються з поглядами партії. Зокрема, "регіонал" розкритикував підвищення пенсійного віку для жінок. Однак уточнив, що виходить з ПР поки не збирається.