Біля парламенту молодіжні організації, представники інтелігенції, зокрема письменники брати Капранови, протестують проти включення до розкладу засідань Верховної Ради законопроекту Ківалова-Колесніченка "Про засади державної мовної політики".

Акція проходить під гаслом "Зупинимо розкол країни!". Близько 300 мітингуючих тримають державні прапори та транспоранти на підтримку української мови і б'ють у барабани.

Як зазначив в інтерв'ю кореспондентові УКРІНФОРМу народний депутат від фракції "НУ-НС" Олесь Доній, який є співорганізатором Всеукраїнського комітету по захисту української мови, комітет виступає з ініціативою "Навчи друга розмовляти українською". "Ми закликаємо молодь, аби вони хоча б одного російськомовного друга за рік навчили української", - зазначив Доній.

У цьому зв'язку він поінформував, що у Києві, Вінниці, Харкові та Одесі будуть відкриті безкоштовні курси української мови.
Організація виступає також із пропозицією створити Український народний університет. Цей університет має бути мобільним - науковці та провідні діячі культури читатимуть відкриті лекції, присвячені українській мові по містам України, підкреслив парламентарій.