Екс-президент України Віктор Ющенко заявив, що голосування за мовний законопроект довело, що Об´єднана опозиція не в змозі протистояти наступові на українську мову і закликає її скласти депутатські повноваження, - пишуть "Коментарі"

Як повідомили "Коментарям" в прес-службі партії "Наша України", про це він заявив, коментуючи прийняття "мовного" закону "регіоналів" Ківалова-Колесніченка.

"Вважаю, що представники об´єднаної опозиції, бездіяльність яких уже не перший раз зробила можливим прийняття антиукраїнських законів, повинні скласти свої депутатські повноваження, оскільки вони не впоралися з місією, покладеною на них виборцями", - заявив Ющенко.

При цьому він зазначив, що люди, які вийшли на акцію протесту, проявили більший патріотизм і мужність, ніж політики. На його переконання, сьогодні вся надія на справжніх українських патріотів, які "зупинять демонтаж Української держави".

Ющенко переконаний, що прийняття закону про мови в редакції Партії регіонів становить реальну загрозу для єдності країни.

На його переконання, єдина державна мова - це гарантія національної безпеки, збереження територіальної цілісності, національної свідомості та історичної пам´яті нашого народу.

Разом з тим, він зазначив, що голосування за цей законопроект було фактично сфальсифіковано і відбулося в обхід регламенту і комітетів Верховної Ради. "Це позбавляє цей документ будь легітимності як в очах українців і всього світу, так і в юридичному плані. Тому вважаю, що проголосований таким чином документ у жодному разі не може бути підписаний Президентом України. Це остаточно підірве довіру до влади з боку українців і стане початком розколу нації", - упевнений Ющенко.

Крім того, йому б дуже хотілося б, щоб "ця акція не була одноразовим сплеском справедливого гніву, викликаним емоційною реакцією на закон, а стала поштовхом, який дасть життя і енергію нового руху за демократію в Україні, яка убезпечить нас від повторення подібної ситуації в майбутньому ".

Як повідомляли "Коментарі", вчора, 3 липня, Верховна Рада прийняла в цілому   законопроект авторства "регіоналів" Ківалова-Колесніченка "Про засади державної мовної політики".