Колишній Президент (2005-2010 роки), лідер партії "Наша Україна" Віктор Ющенко розраховує на те, що національно-демократичне об'єднання партій і громадських організацій, яке створюється на базі НУ для участі у виборах Верховної Ради, одержить 50-60 мандатів у новому парламенті.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Украина".

"Ми сконцентруємося на підтримці 70-80 кандидатів в округах, плюс сформуємо гідний партійний список. І ми розраховуємо, що сумарно не менш як 50-60 осіб від нашої політичної сили буде представлено в новому парламенті", - розповів екс-президент.

Зі слів Ющенка, що відповідає результат його однодумці мають намір одержати за рахунок тих виборців, які поки не визначилися, за кого голосувати.

"Є третина українців, які сьогодні не визначилися. Переконаний, що вони чекають такого проекту, як наш. Це і є наш мотив - інакше в українському парламенті вперше за 20 років може не виявитися націонал-демократичних сил", - додав він.

Ющенко зазначив, що фінансувати новий проект уже висловили готовність деякі бізнесмени.

При цьому він уточнив, що ніхто з них не ставив умовою своє включення в список політсили і не буде в нього включений.

Як повідомляло агентство, 7 липня НУ, Українська народна партія, Конгрес українських націоналістів і 30 громадських організацій заявили про намір об'єднатися для участі у виборах Ради.

Вибори пройдуть 28 жовтня.