Довірена особа кандидата в народні депутати в мажоритарному виборчому окрузі №218 Олександра Третьякова (на фото) Олег Басистий подав заяву до ЦВК, в якій повідомив про порушення порядку подачі кандидатур до складу дільничних комісій одним із кандидатів.

За інформацією Басистого, приблизно о 00:05 19 вересня 2012р. невстановленою особою, яка перебувала в приміщенні ОВК, були відкриті вхідні двері до комісії, внаслідок чого в приміщення зайшли уповноважені представники суб'єктів подання, що зареєстрували документи на 24 кандидатів в члени ДК, причому це сталося вже після 24:00, тобто 19 вересня 2012р., що є порушенням закону «Про вибори народних депутатів України» (в ньому говориться, що термін подання суб'єктами виборчого процесу кандидатур до складу дільничних комісій закінчується не пізніше 24:00 18 вересня 2012р.).

Коментуючи свою заяву в ЦВК, Олег Басистий в інтервью УНІАН зазначив, що подібні порушення переслідують мету встановити кількісну перевагу «своїх людей» з боку одного з кандидатів у складі дільничних виборчих комісій для того, щоб надалі спробувати фальсифікувати результати виборів на користь даного кандидата.