Об’єднаної опозиції "Батьківщина" виступила з заявою, в якій обвинувачує "режим Януковича" в продовженні практики свідомого маніпулювання громадською думкою з телеекранів. Приводом для заяви став випуск ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV, де представник Партії регіонів Леонід Кожара, зокрема, заявив, що Юлія Тимошенко у своєму нещодавньому зверненні до європейських лідерів "закликає весь світ не давати перспективу європейської інтеграції для України".

"В дійсності, Юлія Тимошенко закликає світову спільноту допомогти повернути Україну до цінностей Об’єднаної Європи та спільними зусиллями зупинити режим Януковича", - говориться в заяві. На підтверждення своєї правоти соратники Тимошенко наводять цитату з її листа до світових лідерів: "Вірю, що це єднання все змінить на краще, це і є наша надія, наш український шанс, шанс на сильну та розширену Європу".

У партії також наводять цитати з попереднього звернення Юлії Тимошенко, яке було опубліковано в листопаді: "Я прошу вас не голосувати проти угоди (про асоціацію) лише тому, що ви думаєте, що це підвищить мої шанси отримати свободу. Я б не хотіла, щоб європейське майбутнє моєї країни постраждало з будь-якої причини і менше за все, щоб це сталося через мою долю".

"На жаль, влада продовжує проголошувати свідому брехню в тих ефірах, де не предсталені опоненти. Перекручену інформацію, яка не відповідає дійсності, українці отримали через відсутність представників об‘єднаної опозиції", - йдеться в заяві.