Голова Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемільов виключає можливість передвиборчого союзу представницького органу кримських татар з Партією регіонів.

За його словами, вирішальне рішення буде прийняте  в ці вихідні на парламентських виборах на національному з'їзді кримських татар - курултаї.

Лідер кримських татар також заявив, що 250 делегатів курултаю приймають рішення, виходячи з національних інтересів і думок співвітчизників, які їх обрали.

«Як показала практика всіх виборів на території Україні в останні два десятиліття, переважна більшість кримських татар голосує відповідно до рекомендацій свого курултаю. Правда, були і є невеликі групи з числа кримських татар, які не мають яких-небудь твердих політичних поглядів, але обов'язково закликають голосувати всупереч рекомендаціям курултаю. У них робота така, вони таким способом заробляють собі на хліб», - зазначив Джемілєв.

Він додав, що, навіть якщо гіпотетично припустити, що курултай закличе кримських татар з якихось міркувань голосувати за Партію регіонів, то "немає ніякого сумніву, що більшість так і вчинять, оскільки рейтинг представницького органу кримськотатарського народу досить високий" . "За даними Центру Разумкова їх кількість складає близько 82%", - сказав глава Меджлісу.