Соціологи з американської організації AlphaVu і Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) підтверджуть думку політологів про здатність партії "УДАР" випередити Об'єднану опозицію "Батьківщина" на майбутніх виборах.

У КМІС повідомили, що якби вибори народних депутатів відбулися в першій половині вересня, Партія регіонів отримала б підтримку 22% виборців, у той час як "УДАР" отримав би 14%, а Об'єднана опозиція - 13%. Комуністична партія опинилася б на четвертому місці з результатом у 9%, ВО "Свобода" отримала 4% голосів, "Україна - Вперед!" - 3%.

В той же час в інституті не впевнені в найдто високому рейтингу "УДАРу" і зазначають, що різке його зростання може бути пов'язане з нещодавньою представленістю в ЗМІ лідера партії (найбільша кількість інтерв'ю проводилася одразу після переможного бою Віталія Кличка над Мануелем Чарром).

Опитування проводилося 1-18 вересня 2012р. У ньому взяли участь 2024 респондентів у віці 18 років і старше. Похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,2%.