Лідер Радикальної партії Олег Ляшко написав листа королеві Великобританії Єлизаветі II з проханням перейти з кіпрської на чернігівську картоплю. За його словами, таким чином Її Величність могла б на власному прикладі підтримати українське зубожіле село.

"Нещодавно я дізнався, що до столу Вашої Величності подають картоплю виключно з Кіпру”, - пише Ляшко.

“На моїй рідній Чернігівщині, у селі Болотниця Талалаївського району проживає бідна пенсіонерка - 81-річна Поліна Павлівна Бондаренко. Її пенсія становить лише 890 гривень (68 фунтів). Вижити на ці копійки практично неможливо. Саме тому, щоб прожити, вона самостійно вирощує чудову, смачну, екологічно чисту картоплю, яка не містить ніяких хімікатів", - повідомив політик, запропонувавши коронованій особі купити цю картоплю хоча б по 10 пенсів за кг.

"Я всіма силами намагаюся виправити цю кричущу несправедливість. Державні чиновники України ігнорують проблеми своїх громадян. З цією метою, надсилаю Вам, Ваша Величносте, картоплю вирощену цією жінкою, щоб Ви переконалися, що вона нічим не гірша за ту, що подають до столу Вашої Величності. Щиро сподіваюся на Вашу підтримку у моїй боротьбі за українське село", - йдеться в листі Ляшка.