Британські праві ініціюють усунення керівника місії спостерігачів ПАРЄ в Україні Андреса Гросса через його різкі заяви про стан демократії в Україні. За словами Гросса, приводом стало його інтерв´ю українському виданню “Тиждень” щодо деградації прав і свобод громадян в Україні.

“Я був дуже здивований, коли прочитав інтерв´ю пана Гросса, де він закликає до нової революції в Україні. Ця заява є невідповідною статусові глави делегації Асамблеї, який зобов´язує до повної нейтральності. Залишається тільки сподіватися, що ці слова були невірно інтерпретовані і пан Гросс швидко їх спростує. Тому що вибори в Україні відбудуться зовсім скоро”, - заявив на слуханнях в ПАРЄ Майкл Ханкок.

На виправдання Гросс заявив, що давав інтерв´ю від свого імені і висловлював особисту думку, а не позицію делегації:

“Я дав інтерв´ю як депутат, демократ, фахівець з питань демократичних процесів у країнах Східної Європи та активний громадянин... який не може бути нейтральним. Його відповідальність - казати те, що він дійсно думає, називати речі своїми іменами і ділитися власними аналітичними спостереженнями. Коли йдеться про зневагу до прав людини, а значить і до демократії, нейтральності не існує”, - сказав голова місії, який в скандальному інтерв´ю заявив, що Україні вже потрібна нова революція.