Об’єднана опозиція "Батьківщина" вирішує питання про звернення до суду з позовом проти Першого національного каналу, який протягом трьох днів демонструють 6-хивилиний фільм про опозицію, який, на думку її представників, є “чорним піаром”. При цьому, наголошують в опозиції, жодної помітки про політичну рекламу під час демонстрації фільму немає, так само як і немає посилання на замовника цього фільму.

"Фільм містить абсолютно брутальну, неправдиву інформацію про Об’єднану опозицію та її лідерів, а отже про суб’єктів виборчого процесу, і, відповідно до закону, будь-який суб’єкт виборчого процесу, який вважає, що інформація, подана в тому чи іншому сюжеті, є неправдивою, має право на відповідь в тому самому проміжку часу за рахунок відповідного ЗМІ", - наголосив представник опозиції в ЦВК Руслан Князевич.

Проте, за його словами, в керівництві телеканалу в розміщенні спростування було відмовлено. Тепер "Батьківщина" звернулась до ЦВК, щоб та сама витребувала у Першого національного всю інформацію про замовників, про угоди, які були підписані і про платіжні документи, а після отримання цієї інформації (в опозиції впевнені, що канал її не надасть, тому що "такого роду замовлення здійснено з виборчого фонду одного з кандидатів - "сателіта" Партії регіонів, який балотується по одному з одномандатних округів міста Києва". Цитата зі слів Р. Князевича), готові звернутися до суду.