Представники Об'єднаної опозиції повідомили Президенту Республіки Польща Броніславу Коморовському про великі ризики фальсифікації результатів виборів до Верховної Ради Україні, які повинні відбутися 28 жовтня.

Про це повідомив голова Народного Руху України Борис Тарасюк журналістам після завершення зустрічі з Б.Коморовським.
"Ми обговорювали, як не допустити фальсифікації виборів, і звернулися до Президента Коморовського з тим, щоб він під час своєї зустрічі з Президентом Януковичем звернув його увагу на те, що треба зробити все можливе, щоб не було фальсифікацій і вибори пройшли чесно і демократично" , - сказав Б.Тарасюк.

За його словами, на зустрічі з польським Президентом також обговорювалися теми "щодо чуток щодо бойкоту, питання успішної підготовки і проведення Україною та Польщею Євро-2012, питання майбутньої Угоди про асоціацію України з ЄС".
У свою чергу, голова партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк підкреслив, що вибори не можуть бути визнані демократичними у випадку, якщо лідери опозиції будуть перебувати за гратами.

"Для нас дуже важливо визначити, що вибори - не тільки день виборів. Вибори вже почалися. І коли опозицію не допускають на телевізійні канали, коли членів опозиційних партій переслідують, і основними учасниками виборчих перегонів стали прокуратура, міліція, слідчі, правоохоронна система, Служба безпеки, вже зараз треба починати моніторити процес виборів, і якщо ці вибори дійсно будуть відповідати стандартам демократії , то опозиція однозначно переможе на цих виборах ", - переконаний він.

Лідер партії УДАР Віталій Кличко, який також брав участь у зустрічі з Б.Коморовськім, в черговий раз заявив, що його політична сила буде координувати свої дії під час виборчого процесу з Об'єднаною опозицією "За Батьківщину!".

"Я впевнений, що тільки разом ми зможемо захистити результати, висунути єдиного кандидата в мажоритарних округах, і тільки таким чином ми зможемо отримати максимальний результат, щоб сформувати більшість у парламенті", - сказав він.
"Польська сторона знає, що в разі перемоги нинішньої опозиції на виборах європейський курс буде не декларативний, а реалістичний, тому що з п'яти представників українських політичних сил, які брали участь у зустрічі, четверо вже працювали в уряді, і жоден з них не був помічений у корупційних скандалах, все дотримувалися європейських цінностей ", - зазначив голова партії" Громадянська позиція "Анатолій Гриценко.