За даними фонду "Демократичні ініціативи", який разом з Київським міжнародним інститутом соціології провів соціологічне опитування виборців з 18 вересня по 4 жовтня 2012р., наразі лише 55% виборців, достеменно знає про те, що половина депутатів обиратиметься у мажоритарних округах, ще 24,4% "щось про це чули", а 21,4% не знали про це нічого.

Серед тих, хто збирається йти на виборчі дільниці, всіх кандидатів-мажоритарників у своєму окрузі знали лише 6% опитаних, тоді як не знали майже нікого з них – понад 36%. Також виявилося, що 45% виборців не визначилися зі своїм фаворитом.

Для тих, хто вже визначився із голосуванням за кандидата по мажоритарному округу, найбільше важила партійна належність кандидата (32%), на другому місці – можливість кандидата вирішити проблеми округу (17%), тоді як особистість кандидата виявилася лише третім за важливістю чинником (15%).

Лише 18% населення зазначили, що той кандидат, за якого вони ладні проголосувати, працював на окрузі вже кілька років (найбільше таких виявилося серед виборців Партії регіонів – 32%).