Представники Європейського парламенту обговорили хід виборчої кампанії в Україні з членами ЦВК, повідомляє прес-служба комісії.

Члени ЦВК ознайомили європарламентарів з особливостями українського виборчого законодавства, не уникаючи, втім, больових точок прийнятого Радою закону про вибори. Так, на думку члена ЦВК Андрія Магери, мажоритарна складова на цих виборах створює певні складнощі і для організаторів виборів, і для всіх суб'єктів виборчого процесу, тому що у багатьох кандидатів, що балотуються в одномандатних округах, “виникає спокуса перемогти за всяку ціну, не звертаючи уваги на засоби”.

“У зв'язку з цим немає сенсу звинувачувати ЦВК, оскільки вона досить чітко реагує на всі порушення, за наявності підстав оголошуючи попередження за порушення під час ведення передвиборчої агітації мажоритарниками”, - наголосив він.

В свою чергу інший член комісії Михайло Охендовський вважає, що закон про вибори народних депутатів створив найбільш сприятливе регуляторне середовище для участі у виборах політичних партій, кандидатів у народні депутати, роботи спостерігачів та інших суб'єктів виборчого процесу за всю історію незалежної України.