Захисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що швидке призначення розгляду апеляцій Державного казначейства та Кабінету міністрів у справі про так звані державні гарантії по зобов’язаннях корпорації "Єдині енергетичні системи України" є одним з елементів пропагандистської кампанії влади у рамках виборчого процесу до парламенту.

Власенко нагадав, що Господарський суд Києва виніс рішення у справі 19 вересня, а вже 21 вересня було відкрито провадження та призначено дату розгляду апеляційної скарги, хоча строк оскарження спливав лише 1 жовтня.

"Ми розцінюємо це як черговий політичний маніпулятивний крок з метою продовжувати цю пропагандистську кампанію в період виборчої кампанії і щоб про це можна було розповідати з екранів телебачення. Абсурдна логіка - Держава Україна в особі Кабінету міністрів заявляє, що гарантій нема, а з другого боку – Держава Україна в особі слідчого СБУ говорить, що ці гарантії є, і порушує проти Юлії Тимошенко кримінальну справу. Так, на жаль, в Україні фальшуються кримінальні справи", - заявив народний депутат.

Сьогодні Київський апеляційний господарський суд розпочав розгляд апеляції, поданої на рішення Київського госпсуду, згідно з яким з рахунків Держави Україна має бути списано понад 3 млрд.грн. за нібито невиконаними зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міноборони Росії. Розгляд справи було перенесено на 22 жовтня 2012р.