Кандидат у депутати Верховної Ради від опозиції Ігор Луценко (є одним з лідерів руху "Збережи старий Київ"), який балотувався у в/о №223 окрузі в Києві, зняв свою кандидатуру.

На своїй сторінці в Facebook кандидат пояснив, що зробив це, аби уникнути розпилення голосів між опозиційними кандидатами і закликав колег з опозиції наслідувати його приклад.

"Якщо всім трьом опозиційним кандидатам у Шевченківському районі Києва (округ 223) - Русланові Брицькому (УДАР), Юрію Левченку (ВО Свобода) і мені об'єднати зусилля, з'являється серйозний шанс - шанс, можливість - перемогти реального кандидата від Партії регіонів (ним є Віктор Пилипишин. Ред.). І навпаки, якщо не залишити проміж нас одного - то через розтягування опозиційних голосів Пилипишин точно переможе", - написав він.

"Жертовні кроки, які зараз не в моді серед багатьох сучасних політиків, насправді можуть надихнути навіть тих, хто голосувати не збирався. Це допоможе відродити довіру виборців і перемогти. Діємо, часу дедалі менше", - цитує Луценка УНІАН.