У ніч виборів веб-камери на виборчих дільницях працюватимуть в режимі запису до оформлення протоколів дільничних виборчих комісій.

Про це, за повідомленням прес-служби ПР, в ефірі телеканалу УТ-1 заявив народний депутат, представник Партії регіонів у ЦВК Владислав Забарський, передає Цензор.НЕТ.

"З моменту початку підготовчого засідання ДВК, за годину до старту голосування включається режим запису та фіксації спостереження, а також трансляція в онлайн-режимі і передача зображення в Центральну виборчу комісію на спеціальний ресурс, де це все буде зберігатися. О 20.00 закриються дільниці, і після того як люди, які залишилися на ділянках, проголосують, відключається онлайн-трансляція", - зазначив народний депутат.

За словами Забарського, в режимі запису камери на виборчих дільницях працюватимуть до оформлення протоколу, в тому числі уточненого.

"Це важливо, оскільки вся інформація передається до Центральної виборчої комісії і зберігається там протягом року. Вона може бути доступна за рішенням суду правоохоронним органам, а також суб'єктам виборчого процесу без рішення суду в порядку, встановленому ЦВК", - пояснив він.

Парламентарій також зазначив, що дві третини коштів, виділених на організацію відеофіксації виборів, витрачено на те, щоб підвести Інтернет до виборчих дільниць.