Громадська організація «Союз молоді Ізмаїла», створена ініціативними молодими людьми Ізмаїла і покликана захищати інтереси молоді міста в політиці, виступила категорично проти висунення 71-річного Юрія Крука кандидатом-мажоритарником і за позбавлення його статусу почесного жителя Ізмаїла.

Цікаво, що деякі активісти руху народилися і виросли за 20 років беззмінного і безальтернативного депутатства Крука і не бачать ні перспектив для себе, ні позитивних змін в окрузі в цілому. Довірити Круку ще п'ять років молодь не хоче.

Для багатьох членів «Союзу молоді Ізмаїла» це перше в житті голосування і, як вони стверджують, це реальна можливість спробувати змінити життя на краще.

За словами членів організації, вони оголосили війну не тільки Круку особисто, скільки безвиході та застою, якими ознаменована його політична діяльність. Ними розпочато безстрокову акцію протесту, якою вони закликають ізмаїльців задуматися чи варто обирати таку людину, яка підтримала Пенсійну реформу, Податковий кодекс, інші скандальні голосування, і в той же час «забула» проголосувати на підтримку російської мови, а також регулярно забуває про дані їм обіцянки.