За розрахунками Олега Тягнибока, його фракція може отримати близько 50 мість у Верховній Раді. На останньому з'їзді ВО «Свобода» було заплановано, що франція внесену нову національну хвилю у ВР і навіть очолить її, в якості спікера, сам О.Тягнибок.

За словами політика, аналізуючи досвід попередніх виборчих кампаній, «Свобода» на виборах зазвичай отримує результат вдвічі, а то і втричі більше, ніж малюють соціологи.

На сьогодні рейтинг фракції – близько 6%, а враховуючи динаміку росту, конкретну цифру можна спрогнозувати самостійно.

Також «Свобода» розраховує і на солідний результат в мажоритарних округах. В минулих виборах кандидати від «Свободи» виграли мажоритарку в Галичині та було показано хороший результат в обласних центрах Правобережжя.

Тягнибок також повідомив, що партійних список буде затверджений на з'їзді, який відбудеться 1 серпня.

За його словами, зараз завершуються переговори з Комітетом опору диктатурі за погодженням єдиних кандидатур в мажоритарних округах. Очикується, що кандідати від«Свободи» будуть балотуватися в мажоритарних округах у всіх регіонах України, включаючи Крим і Донбас. Хоча раніше було заявлено, що  ВО «Свобода» піде на вибори до Верховної Ради самостійно, але продовжить співпрацю з Об'єднаною опозицією по мажоритарних округах.