Об’єднана опозиція “Батьківщина” вирішила не знімати кандидатури київських мажоритарників – Ксенії Ляпіної, Сергія Терьохіна, Дмитра Андрієвського та Олександра Бригінця – виходячи з їх вагомого вкладу в опозиційну боротьбу. Про це журналістам повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Микола Томенко.

"Пропозиції довго дискутувалися, але було ухвалено рішення, що ми не будемо знімати своїх кандидатів на користь тих кандидатів, які жодного дня не були в опозиції і які не мають жодного переконливого аргументу щодо перемоги на виборах", - заявив Томенко. На його думку, в подальшому ці кандидати в новому парламенті можуть "перебігти" в провладну команду.

Разом з тим, за словами Томенка, кількісно “Батьківщина” зняла набагато більше кандидатів, ніж пропонувала команда Віталія Кличка. Зокрема, “Батьківщина” зняла депутата Юрія Сербіна на користь Олега Рябченка (в/о №160); Олега Кищука на користь Павла Різаненка (в/о №97); Вадима Кушнікова на користь Кирила Поліщука (в/о №98); Миколу Карнауха на користь Тараса Кутового (в/о №151); Дмитра Хрістова на користь Сергія Капліна (в/о №144); Олександра Горіна на користь Ольги Герасим'юк (в/о №139); Василя Мельника на користь Богдана Баласиновича (в/о №204).