"Батьківщина" і "Свобода" йтимуть на вибори єдиним фронтом  на мажоритарних округах

ВО «Свобода» погодила з об'єднаною опозицією всі мажоритарні округи, отримавши 35 округів. Про це повідомили під час спільної прес-конференції голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, голова ради об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і керівник центрального штабу опозиції Олександр Турчинов.

Заяву про завершення переговорів підписали в четвер лідери об'єднаної опозиції.

У свою чергу Арсеній Яценюк запевнив, що опозиція не ділила округи, а визначала рейтингових кандидатів на них, пропрацювавши соціологічні дані. Саме це, на їх думку, підсилить вірогідність перемоги.

Згідно з домовленостями, ВО «Свобода» і об'єднана опозиція «Батьківщина» будуть брати участь у парламентських виборах 2012 р. двома окремими виборчими списками.

При цьому в одномандатних виборчих округах від «Батьківщини» буде балотуватися 190 кандидатів в народні депутати, від ВО «Свобода» - 35 кандидатів.

«ВО«Свобода»і об'єднана опозиція «Батьківщина» будуть координувати свої дії, зокрема, в окружних і дільничних виборчих комісіях, при організації роботи спостерігачів з метою забезпечення дотримання законодавства, рівних можливостей для всіх учасників виборчого процесу на всіх його стадіях і чесного, прозорого та справедливого встановлення результатів виборів.

Також повідомляється, що партії домовилися про повну взаємодію у Верховній Раді VII скликання і узгодять список загальних пріоритетних законопроектів, які будуть голосувати в повному складі.