Об’єднана опозиція «Батьківщина» розцінила відмову лідера партії «УДАР» Віталія Кличка підписати політичну угоду про створення коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання як гру на користь Партії регіонів.

«Відмова Віталія Кличка підписати Угоду про створення коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті – це крок, який грає на користь Партії регіонів, це крок, який перетворює його на союзника «регіоналів», це крок, який призведе до розпилення демократичних сил, а не до їхнього єднання у боротьбі із нинішнім режимом Януковича», - заявляють в опозиції.

За словами соратників Арсенія Яценюка, зараз уже стало зрозуміло, чому партія «УДАР» ще до початку виборів зірвала процес узгодження спільних дій демократичних сил і в односторонньому порядку вийшла з переговорів з Об’єднаною опозицією щодо формування єдиного списку мажоритарних кандидатів.

«Із жалем ми мусимо констатувати, що у такий відповідальний час Віталій Кличко прийняв рішення, виходячи із своїх власних, меркантильних інтересів, а не із інтересів України, її народу. Сьогодні наша дружня простягнута рука зависла у повітрі, однак ми переконані, що рано чи пізно, у повному складі чи у складі лише тих, хто встояв під тиском влади, фракція Віталія Кличка приєднається до демократичних сил у парламенті», - висловлюють надію в опозиції.