Лідер Партії регіонів Микола Азаров розкритикував українську письменницю, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Марію Матіос, яка балотується до Верховної Ради за списком партії «УДАР» Віталія Кличка, за її слова про обеліск на Могилі невідомого солдата в Києві.

«Вона порівняла обеліск на Могилі невідомого солдата в Києві у парку Слави з фалосом. І вона це порівняння сказала, коли там засудили одну теж недалеку дівчину, яка смажила яєчню на Вічному вогні. Уявляєте, до якого ступеня маразму, підлості треба дійти?! І ця подія, вона не викликала в країні резонанс, не викликала осуд, не викликала обурення. Ці люди спокійно ходять, спокійно виступають по телевізору, спокійно балотуються в народні депутати. Це трагедія для нас з вами», - обурювався Азаров на зустрічі з ветеранами ВВВ в Севастополі.

За його словами, Партія регіонів до цих пір відсувала рішення ідеологічних питань на другий план, виносячи на перший питання економічні. Однак, як зазначив прем'єр, настав час змінити ситуацію.

«Ми відчуваємо, що ми повинні зробити дуже серйозний рух вперед. Нам не можна ідеологію віддавати помаранчевим. Дивіться, що відбулося за останні роки. У нас пішла дегероїзація наших ветеранів, наших героїв. Із наших героїв роблять якихось людей, незрозуміло яких» , - цитує Азарова gaseta.ua.