Об’єднана опозиція поскаржилась до прокуратури на застосування адміністративного ресурсу до працівників бюджетних установ у Красногвардійському районі Дніпропетровська. Про це Радіо Свобода у суботу повідомив юрист Красногвардійського районного штабу політичної сили Олексій Василенко, який зробив подання.

За його словами, заява подана до прокуратури Дніпропетровської області. В ній йде мова про тиск на працівників територіального центру соціального обслуговування пільговиків району, яких керівництво зобов’язало написати розписки про те, що вони та їхні родичі голосуватимуть за Партію регіонів.

Як зазначив юрист, це діяння підпадає під дію частини 3 статті 157 Кримінального кодексу України, винним може загрожувати від 2 до 5 років ув’язнення. Між тим юрист не взявся спрогнозувати, як скоро прокуратура розгляне цю заяву.

У п’ятницю у Красногвардійському районі Дніпропетровська держслужбовці заявили, що їх та їхніх родичів змушують голосувати за Партію регіонів. Співробітники територіального центру соціального обслуговування повідомили, що їх зобов’язали подати письмові заяви про підтримку партії на виборах і вказати персональні дані їхніх родичів. Керівництво установи тиск на підлеглих заперечило, а в районній раді сказали, що, можливо, люди «неправильно зрозуміли».