«Коли ми говоримо про мовний закон, то тут ми все одно повинні колись прийняти це рішення. І навіть якщо воно нас роз’єднає на якийсь час, то мине небагато часу і це послужить консолідацією. Тому що країна велика і вона дуже різна ... Для мене це питання європейськості», – сказав Тігіпко.

Також Сергій Тігіпко не став заперечувати, що Партія регіонів прийняла мовний закон під вибори.

«У цьому відношенні деякі дії дійсно робляться перед виборами. Якщо говорити про соціальні ініціативи, то тут я не погоджуся ... А якісь речі, так - робимо і під вибори. Але це правила гри, і в цю гру, якщо говорити відверто, грають усі», – зазначив Тигіпко.

Верховна Рада України ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики" 3 липня. 8 серпня президент його підписав. Закон передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

9 жовтня депутати Львівської обласної ради визнали нечинним Закон "Про засади державної мовної політики" на території Львівщини. Аналогічні рішення раніше прийняли Тернопільськата Івано-Франківська облради.