Екс-прем'єр Юлія Тимошенко припинила лікування у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" Харкова через оприлюднення відео з її палати. Про це захисник політика Сергій Власенко заявив на брифінгу перед ЦКЛ №5 у Харкові.

За його словами, приводом для відмови лікуватися стала публікаця ганебного відео, в т.ч. знятого прихованою камерою під час здійснення медичних процедур, а також інформація, із джерел у пенітенціарній службі про те, що ці зйомки робляться в усіх приміщеннях 9 поверху ЦКЛ №5.

Власенко нагадав, що захист екс-прем’єра звернувся до правоохоронних органів з вимогою порушити кримінальну справу у зв’язку із веденням відеоспостереження і публікацію знятого матеріалу.

За словами захисника, німецькі лікарі підтримали позицію Тимошенко, однак приїзджати в Харків, аби супроводжувати виписку Тимошенко з лікарні "Укрзалізниці", наміру не мають, повідомляє УНІАН.

У свою чергу головний лікар лікарні Михайло Афанасьєв заявив, що рішення про виписку екс-прем'єра з ЦКБ№5 мають приймати саме німецькі лікарі.