Кандидат в народні депутати Тарас Чорновіл (балотується в мажоритарному окрузі №212 в Києві) заявляє про можливість застосування в столиці технології "каруселі", для якої використовуватимуть списки людей, які ніколи не ходять на вибори.

"Під технологією "карусель" тощо підпадають не бомжі чи померлі, їх тут не так багато. А підпадають 40% осіб, які впродовж останніх 10-12 років не ходять стабільно на вибори. Вони всі взяті на список. Крім того, зараз проходять по квартирам ніби агітатори від деяких кандидатів і задають перше питання: "Ви взагалі на вибори ідете?" Після чого іде довга лайка і відповідь: "Не ходіть до мене, я на вибори не піду". Ці люди теж взяті на в список", - розповів кандидат в ефірі "5 каналу".

Також кандидат запропонував варіант протидії цій технології.

"Я скрізь на зустрічах кажу людям: ви можете бути проти всіх, але якщо ви прийдете в першій половині дня, візьмете цей бюлетень і коли раптом ці люди побачать,що 10 людей зі 100, які ніколи не ходили на вибори, раптом прийшли – починається паніка", - вважає Чорновіл.
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_vlada-u-kievi-vikoristovuvatime-spiski-lyudej-yaki-stabilno-ne-hodyat-na-vibori-/462420">Gazeta.ua</a>